Bauble Parade Museumplein

PROJECT DESCRIPTION

slider-img-2Ik ben door Socialsofa gevraagd om een ontwerp te maken voor een “Bauble” (betonnen bol van 200kg en 60cm doorsnee). Met veel enthousiasme heb ik twee schetsen uitgewerkt en de mensen op Facebook gevraagd mee te helpen met de keuze voor mijn inzending. Als snel werd duidelijk dat het overgrote deel koos voor het ontwerp met de typerende ‘Dogger gezichten’, gekenmerkt door de simplistische lijnvoering en geïnspireerd op het bestaande werk ‘I’ve seen that face before’.

De Baubles Parade is een samenwerking tussen Socialsofa, 26 kunstenaars en diverse sociale werkplaatsen. De kunstenaar ontwerpt de bol waarna de bol wordt gemozaïekt door een van de sociale werkplaatsen (als Pantar) en dit alles onder de begeleiding van Socialsofa. Het uiteindelijke doel is om middels een veiling van de Baubles geld op te halen voor SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen wordt een warm hart toegedragen door ambassadrice Annemarie van Gaal (bekend van TV met o.a. het programma Dubbeltje op z’n Kant, RTL4) en zij was vrijdag 5 september dan ook aanwezig om de Bauble Parade officieel te openen op het Museumplein in Amsterdam.

De Baubles zullen blijven staan tot en met 26 oktober 2014 waar er dan ook een feestelijke afsluiting zal plaatsvinden. Daar zal ook bekend worden gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor SOS kinderdorpen.

In totaal staan er 26 bollen gepresenteerd op het museumplein beschilderd door verschillende kunstenaars als Danny Dogger, Ans Markus, Loes van Delft e.v.a.

 

Persbericht:


Na het grote succes van vorig jaar is er ook dit jaar de Baubles Parade van SocialSofa op het Museumplein in Amsterdam. De unieke mozaïeken Baubles zijn speciaal voor dit event ontworpen door jonge talenten en gerenommeerde kunstenaars als Ans Markus. Een aantal van deze Baubles wordt zaterdag 24 mei om 11.00 door de kunstenaars opgetekend in de nieuwe ruimte van SocialSofa op het KVL-terrein (de Leerfabriek Oisterwijk) aan de Almijstraat 14 in Oisterwijk.
De Baubles Parade is een samenwerking van SocialSofa en Pantar en steunen daarmee SOS Kinderdorpen. Per verkochte Bauble wordt minimaal €500,- aan kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen gedoneerd. De Baubles worden tijdens de Baubles Parade geveild via een internet veiling. Alles wat de Baubles dan meer opbrengen gaat ook naar SOS Kinderdorpen. Met deze bijdrage zorgt de organisatie ervoor dat kinderen die er alleen voor staan weer in een lieve familie kunnen opgroeien.
Een groot aantal re-integranten werken met trots en plezier mee aan het mozaïeken van de ontwerpen. Deze kansarme groepen blijven aan het werk dankzij de Baubles Parade. Ze raken door de mooie resultaten weer gemotiveerd om te werken. Daarnaast wennen ze aan het arbeidsritme en doen ze specifieke werkervaring op.
In september is het eindresultaat te bewonderen tijdens de Bauble Parade op het Museumplein. De Baubles staan dan weer naast de vijver voor de ingang van het Rijksmuseum. De bedoeling is om dit evenement ieder jaar nog groter te maken om nog meer geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Veel publiciteit zal SocialSofa en Pantar hierbij helpen.
SocialSofa is een bedrijf die mozaïekproducten maakt zoals de SocialSofa, SocialHocker, SocialPouf en natuurlijk de SocialBauble. Deze producten zijn inmiddels door heel Nederland en zelfs over de landgrenzen te bewonderen. SocialSofa heeft betrokken werknemers en geeft mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een nieuwe kans.
~SocialSofa door en voor mooie mensen~
www.socialsofa.com
www.leerfabriekoisterwijk.nl 

www.soskinderdorpen.nl

 

PROJECT DETAILS

  • Date : 14 mei 2015
  • Tags : EVENEMENTEN, GOEDE DOELEN, MOZAÏEK, SAMENWERKING