Henk Veen Kunstplein Keukenhof

PROJECT DESCRIPTION

Afgelopen zondag 6 mei 2012 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 5 daags durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof. 

Gedurende het 5-daagse evenement Henk Veen Kunstplein, was er een grootse expositie van ruim 50 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Piet de Vries, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf, de professionele opstelling van het plein, maakt dat het Henk Veen Kunstplein sfeervol en een uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld. “De combinatie van bloemen en kunst gaat op Kunstplein heel goed samen. Het gaat bij beide immers om emotie en kleur, een prachtig harmonieus geheel”, aldus drs. Walter Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof.

Zondag 6 mei 2012 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Overdonderd en blij verrast was de prijswinnaar, toen deze werd bekend gemaakt. “Van tevoren had ik niet kunnen bedenken, dat ik de prijswinnaar zou zijn. Het thema verraste mij in eerste instantie, maar had de juiste combinatie gevonden door mijn eigen stijl te volgen, less is more!”, aldus Danny Dogger, die zijn prijs mocht ontvangen van drs. Walter Jansen. Medejurylid van deze kunstwedstrijd vertelde dat hij met de andere juryleden Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, Perla Thissen, actrice bekend van o.a. GTST, Medisch Centrum West, Zeg ‘ns AAA, Spangas etc en de bekende kunstschilder en organisator van het kunstevenement Henk Veen Kunstplein, unaniem het over eens waren welk schilderij met het thema “Polen, Hart van Europa”, de titel van de eerste prijs verdiende. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 50 kunstwerken had de jury het moeilijk om de prijswinnaars te selecteren. Met lovende woorden van drs. Walter Jansen laat hij het publiek weten dat het Kunstplein een ware traditionele aanvulling is, welke inmiddels de verrassende vaste attractie is en ieder jaar op Keukenhof zal plaatsvinden.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:

1ste prijs: Danny Dogger (Hotelovernachting voor 2 personen –gesponsord door Keukenhof)

2de prijs: Wim Tielemans (Diner voor 4 personen Amstelhoeck Amsterdam – gesponsord door Amstelhoeck Amsterdam)

3de prijs: Thomas Bijen (Royal Talens grote Cobra set t.w.v. ca. €80 –gesponsord door Royal Talens)

4de prijs: Kees Pé (Zomerbollen pakket – gesponsord door Keukenhof)

5de prijs: Maja Boot (Royal Talens uitgebreide Cobra set – gesponsord door Royal Talens)

6de prijs: Hans Mader (Royal Talens startset Cobra – gesponsord door Royal Talens)

Publieksprijs: John Wassenaar (Lentepas Keukenhof seizoen 2012 voor 2 personen –gesponsord door Keukenhof)

Na de prijsuitreiking had Henk Veen nog een fleurige verrassing voor de voorzitter van raad van bestuur Keukenhof. De kunstenaar had speciaal voor de derde editie Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012 een schilderij gemaakt welke met groot plezier werd ontvangen. Samen toonden ze het prachtige blauwe doek gevuld met kleurige tulpen en andere bloemen aan het enthousiaste publiek. Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vijfdaagse wedstrijd en hoogstaande evenement afgesloten.

PROJECT DETAILS

  • Date : 7 mei 2012
  • Tags :