Kunstproject Cel 9

PROJECT DESCRIPTION

Ik ben door Stichting De Barak gevraagd om mee te werken aan een leuk kunst project te Warande Lelystad en heb me mogen uitleven op ….Jawel…Eén van de laatste KPN telefooncellen die NL nog rijk is.

De dogger art cel met thema communicatie en verbinding is letterlijk geïnterpreteerd.
“We bellen en hebben online contact maar het echte contact blijft uit; wanneer zie ik je weer?”

De 10 kunstcellen blijven nog staan tot begin november in de Warande te Lelystad.
Ga dat zien!

Meer info: www.debarak.nl

UPDATE:

Op vrijdag 9 april is het project CEL9 in Warande bij het Kindcentrum Warande feestelijk geopend door Wethouder Jop Fackeldey samen met de leerlingen Snow en Lasse. De opening werd opgeluisterd door veel belangstellenden; ouders, bewoners, de kunstenaars, genodigden en een delegatie van Stichting Kunstkring Artes uit Bussum.
Het weer zat mee, het was de eerste stralende lentedag van 2015!

Vele maanden is gewerkt aan de realisatie van dit project dat zijn oorsprong in Bussum heeft. Daar heeft Stichting Artes de wortels gelegd voor het project door 10 afgeschreven telefooncellen van KPN te bemachtigen om voor kunst en cultuur in te zetten. Na afloop van het project in Bussum zijn de cellen over gedragen aan De Barak om via kunst en cultuur verbinding in de nieuwbouwwijk Warande te leggen. En dat is gebeurd; 7 cellen zijn ingevuld door kunstenaars uit Flevoland, 2 cellen zijn gevuld met werk van bewoners en 1 cel is door de kinderen van Kindcentrum Warande gevuld.

De cellen zijn geplaatst op Struintocht III, de derde in de reeks die is verschenen, en bieden een aangename en verrassende wandeling door de wijk waarbij de plaatsing van de kunstwerken de route bepalen.

Met de genodigden en geïnteresseerden werd de Struintocht ondernomen waarbij elke kunstenaar en de bewoners, ter plekke uitleg gaven over het gerealiseerde werk. Thema van alle werken is communicatie en verbinding, immers hieraan zijn de cellen gerelateerd.

De cellen zijn te bewonderen tot begin november 2015 door de wijk Warande Lelystad.

Mede mogelijk maakt door: KPN, Stichting Kunstkring ARTES Bussum, gemeente Lelystad, Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, Aannemingsbedrijf De Wilde BV, Mateboer Groep BV, Nieuwland.

PROJECT DETAILS

  • Date : 15 april 2015
  • Tags : SAMENWERKING